Aktiviteter 

I NÆROMRÅDET OG PÅ KVARSTAD GÅRD

Det finnes mange aktiviteter rundt om i nærområdet og på gården, så det finns alltid noe å finn på!


Sykkelturer

Den beste måten å oppleve kulturlandskapet på, er fra sykkelsetet. Et nettverk av bygdeveier i området rundt gården innbyr til mange flotte sykkelopplevelser, og vi legger gjerne til rette for guidede sykkelturer for grupper fra mai til september.

 

På Nes og Helgøya finnes et nettverk av lite trafikkerte bygdeveier, hvor det er gode muligheter for å nyte landlivet og lokal matkultur, med Mjøsa på alle kanter.

 

Grupper og omvisning

Ved arrangementer og møter, kan vi gi omvising og fortelle om gårdens historie og gårdsdriften.


Grupper kan også få høre om vår iskrem- og sjokoladeproduksjon, i kombinasjon med prøvesmaking. 

Grilling i hagen

Uteområdene på gården egner seg godt til sommerarrangementer. Hva passer vel bedre enn grilling på en varm sommerdag? Da kan gårdens store utegrill tas i bruk!

Kvarstad-kjerringa

Hør historien om Severine Bjørge, eller Kvarstad-kjerringa, som hun likte å kalle seg selv.


Gjennom vår forteller Linda Bakke, får du et innblikk i denne driftige og fargerike kvinnens liv, som eide gården fra 1900-1915.

Rena-Kvarstad

Sykkelturen går på Birkebeinerritt-løypa og i et fint kulturlandskap, med mulighet for å kombinere et enkelt hytteliv før full bevertning på Kvarstad Gård. Se alternativen nedan før fler turer.

DAG 1. Rena - Kvarstadsetra. 49,5 kilometer

Birkebeinerløypa er merket og turen går opp noen slake bakker i cirka 13 kilometer fra Rena sentrum mot Skramstadseter (640 moh.) De første utforbakkene kommer fire-fem kilometer etter Skramstadseter, ned mot Sørstubua i Djupdalen. Herfra går det på grusvei over fjellet til Kvarstad.


Halvveis i Birkebeinertraseen, ligger Kvarstadsetra. Den tradisjonsrike tømmerhytta er omgitt av et levende og åpent seterlandskap, har åtte sengeplasser og er uten innlagt strøm og vann. Like nedenfor ligger elva Åsta. De rolige partiene i elva er fine til bading, kano og padling. I utleiekano kan du møte på elg, bever og andre ville dyr på ferden nedover elva.


DAG 2. Alternativ 1. Kvarstadsetra – Kvarstad Gård. 85 kilometer.

Den siste halvdelen av Birkebeinerløypa starter med 20 kilometer opp til Storåsen (955 moh.) Herfra går det stort sett nedover til målgang ved Håkons hall på Lillehammer. Fra Lillehammer følger du sykkelruta Mjøstråkk, med fint utsyn mot Mjøsa store deler av turen. Første del foregår delvis på asfaltert vei og på grusdekke, og er noe kupert. Fra Moelv går det stort sett på asfalt.


Alternativ 2. Kvarstadsetra - Brumunddal - Kvarstad Gård. 45 kilometer.

Første del langs Åstaelva går forbi seteridyller på lite trafikkerte grusveier. Fra Brumund Sag er det asfaltert vei ned til Brumunddal sentrum. Herfra er det syv kilometer til Kvarstad Gård. Etter innkvartering, serveres middag i hovedbygningen.


DAG 3. Kvarstad Gård - Hamar. Cirka 20 kilometer.

Etter frokost, kan turen gå sørover til Hamar. Følg Mjøstråkk gjennom Brumunddal sentrum og videre sørover langs Mjøsa. Spesielt er turen fra Jessnes-stranda og inn til Hamar sentrum en idyllisk strekning, med mange fine bade- og rasteplasser.

Turen passer for grupper fra fem til åtte personer.